Így rendezd meg a saját temetésed

Március 29. és április 2. között tart a Toldi moziban az 5. Friss Hús, melyen 36 kortárs magyar rövidfilm szerepel a versenyprogramban. A hatodik blokkban található egy újhullámos filmre emlékeztető dráma Csata Hannától (Peron), egy megható történet az öregedésről Dombrovszky Linda rendezésében (Kockaember), két abszurd humorú rövidfilm Pusztai Ferenctől (L.U.F.I.) és Sós Bálint Dánieltől (Grand Prix), valamint Wunder Judit Európa legnagyobb animációs fesztiváljára beválogatott MOME Animos diplomafilmje (Kötelék). 

MAGYAR VERSENYFILMEK 6.
március 31. 21.00 péntek / április 1. 16.00 szombat (ism.) / április 2. 17.00 vasárnap (ism.)

Peron 15' / rendező: Csata Hanna
Szereplők: Komán Boglárka, Nagy Norbert, Szeiler Péter

Imola, egy színjátszó tábor vezetője, és az egyik táborozó, Máté, megtetszenek egymásnak. Imola átlépve egy ifjúsági tábor íratlan szabályait, lefekszik Mátéval, melyet később megbán. Máté a tábor ideje alatt igyekszik bebizonyítani, hogy Imola nem követett el hibát. Miután megérkeznek a táborból, Máté találkozik Tamással, Imola barátjával, aki nem mellesleg színházrendező. Innentől kezdve átrendeződnek a viszonyok. 

Csata Hanna: Peron

Kötelék 10' / rendező: Wunder Judit

A teljes magányban élő nő kétségbeesésében egy árnyalak társaságában igyekszik rátalálni a szerelemre. Közben próbálja magához láncolni a körülötte lévőket, de végül minden kötelék elszakad.    

Wunder Judit: Kötelék

Kockaember 18' / rendező: Dombrovszky Linda
Szereplők: Kovács Zsolt, Bán János, Székely B. Miklós, Györgyi Anna, Quintus Konrád, Bajomi-Nagy György

Józsi bácsi időtlen idők óta a kockagyárban dolgozik, és minden óramű pontossággal történik az életében. Egy nap azonban minden megváltozik: megszokott biztonsága darabokra hullik, amikor két hónappal korábban, váratlanul nyugdíjba küldik. Szeretett felesége halála óta a gyár az élete mozgatórugója, és egy titkos küldetés, amely most veszélybe került.

  Dombrovszky Linda: Kockaember  

L.U.F.I. 30' / rendező: Pusztai Ferenc
Szereplők: Jankovics Péter, Gera Marina, Gigor Attila, Trokán Nóra, Udvarias Anna, Terhes Sándor, Placsó Emese

Balázs egy kiüresedett életű utcazenész, akinek legintimebb kapcsolata a saját billentyűzetével van. Reménytelen életében csak akkor talál vigaszt, amikor a neten szörföl. Az életét cseten és Skype hívásokon keresztül éli, és csak azokkal van offline kapcsolata, akik elmennek mellette az utcán, miközben az ukuleléjével gyűjt pénzt a mindennapokra. Mikor különböző social media platformokon keresgél, rátalál egy hirdetésre, mely alacsony költségvetésű temetést kínál. Balázs pedig életében először tesz hezitálás nélkül valamit a jövőjéért…

Pusztai Ferenc: L.U.F.I.

Grand Prix 13' / rendező: Sós Bálint Dániel
Szereplők: Mészáros Máté, Gáspár Tibor, Varga Zétény, Takács Zalán, Kocsis Mariann

Gulácsi Emil egy Szeged melletti kis faluban élő, fiát egyedül nevelő apa. Állandó pénzhiánnyal küzd, ám ezúttal egy multi-level marketing állás megfordíthatja a lejtmenetet. De mint kiderül, az első lépcső a 130.000 forintos beugró előteremtése…

Sós Bálint Dániel: Grand Prix

További információk a fesztiválról a Daazo oldalán!