Friss Hús 3.0 Klasszikusok - Terek

Újabb nap, újabb kisfilm a tavalyi fesztiválról! Kevesebb mint egy hét múlva már együtt nézzük a Toldi moziban a legfrissebb rövideket, jönnek majd ők is részletezve.

Erkel Bálint és Tóth Balázs Terek című kisfilmje egy nagyon érdekes filmnyelvi kísérlet: a 22 perces történet több szálon fut, több szereplőt mozgat, de ami a legérdekesebb, hogy csak és kizárólag totálokban és nagytotálokban gondolkodik, egyetlen közeli kép nélkül. A nyüzsgő város képein, a zebra túloldalán, az ablak alatt, és a sarkon túl is történik valami, amire figyelni kell. Minden szerelmi történetet, veszekedést vagy árulást egy tisztes távolságból, leskelődve, madártávlatból, isteni szemszögből stb. látunk, kinek hogy tetszik a megfogalmazás.

"Budapest Kelet-Európa dobbanó szíve, ahol térdig gázolhatsz sztorikban szerelemről és árulókról, vágyról és tolvajokról. Miért követnél egy történetet, ha számtalanból választhatsz?" mutatták be a filmet anno a készítők.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.