Párkapcsolati válság Tel-Avivban - Fesztiválsikerek a Daazon

A mai napon szivárványba borul Budapest, ezért úgy gondoltuk hogy a szokásos rövidfilmajánlónk is ezekben a színekben fog ma pompázni. Yotam ben-David Remains című kisfilmje intim közelségből mutatja be egy meleg pár életének egy-egy szegmensét - az egyikőjük panaszos szervezkedő, a másik csendesen belenyugvó. A film számtalan fesztiválról vitt haza értékes díjakat, továbbá a márciusban megszervezett Friss Hús 3.0 Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon is benne volt a nemzetközi válogatásban. A Remains fiatal rendező diplomafilmje, melyet 2013-ban készített Tel-Avivban.

Egy külföldi kritika így írt róla:

"A párkapcsolati feszültségek kis és nagy hullámai állnak a Remains című film középpontjában, Yotam Ben-David különleges portrét készített egy meleg párról, akik szerető kapcsolatban élnek, attól függetlenül hogy egyáltalán nem illenek egymáshoz. Ahogy a gyengéd Itamar (a rendező saját alakításában) nyugtatni próbál társának erőszakos személyiségéhez alkalmazkodni, egy rendkívül érzékeny ember lelki világába kapunk érzékeny és emberi betekintést, akinek súlyos önbizalomhiánya minden téren akadályozza hogy kiálljon magáért."

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.