A Friss Hús 3.0 nyertesei!

Tegnap este kihirdetésre kerültek a Friss Hús harmadik kiadásának nyertesei, amelyet egész hetes táborunkban, a Toldi moziban adtunk át. Három főbb kategóriában díjaztuk a versenyben lévő rövidfilmeket, a két magyar kategória győztese 500-500.000 forintot (az NMHH felajánlásával), az idegennyelvű film nyertese pedig 1000 eurót vihetett haza. Itt is vannak hát a győztesek:

Legjobb élőszereplős magyar kisjátékfilm: A kamaszkor vége (End of Puberty), rendezte: Szilágyi Fanni

Szentecki Zita, A kamaszkor végében

"Fontos és intim történet amelyben párhuzamos viszonyrendszerek sokaságát építette fel gyorsan és hitelesen a magyar groteszk hagyományaiból, mégis elindulva egy sajátos nyelv irányába." A film történetéről itt esett szó.

Legjobb magyar animációs kisfilm: Limbo Limbo Travel, rendezte: Zsuzsi Kreif, Bori Zétényi

Limbo Limbo Travel főhősei

 "A különleges és valószerűtlen atmoszférateremtő ereje miatt, amihez felhasználta az animáció összes eszközét a zenétől a képi ritmusig, hogy pofátlanul jófej hangulattal szórakoztasson." Erről a filmről is az első szekciónál esett szó, a cikk borítófotója is innen származik.

Legjobb idegennyelvű rövidfilm: The Bigger Picture (UK), rendezte: Daisy Jacobs

The Bigger Picture

"Az animációs technikák és a narráció kivételes használata miatt." A film előzetesét és rövid történetét itt részleteztük.

Elismerő oklevélben részesült még Lichter Péter Rimbaud című avantgárd alkotása is, a sajátos közlési és filmnyelvi kísérletéért.

Rimbaud

További ki lett emelve Barbara Ott Sunny című filmje, egy jól ismert helyzet újszerű ábrázolásáért.

Sunny

Végül az első hazai rövidfilmes pitchfórum nyertese Nagy V. Gergő Erős Áll című filmterve lett.

A kép a filmtervhez beadott moodboard-ból származik.

További érdekességek, képek, hírek a Friss Hús oldalán!