Friss Hús 3.0 - Magyar versenyfilmek 3.

Már csak 4-et alszunk a Friss Hús 3.0 kezdetéig, érkezzen hát egy újabb adag a vetített magyar filmek közül, ezúttal a hármas szekciót részletezve.

Agapé (rendezte: Bánovits Ottó)

**Magyar versenyfilmek 3., március 26. 19.00, március 29. 21.00**

Frusztráció 3’ (Frustration) / rendezte: Kopasz Milán
Egy fiatal férfi felszáll a buszra, és kezdetét veszi egy szürreális utazás, melynek során egyre mélyebbre hatol elfojtott, ki nem mondott frusztrációiban.

A telep 27' (The Blocks) / rendezte: Csoma Sándor
A történet egy sötét lakótelepen játszódik, ahol különös dolgok történnek. Mindenkinek vaj van a füle mögött, senki sem ártatlan. Egyedül egy kislány veszi a bátorságot, hogy felvegye a harcot a gonosz erőkkel.

Bestiárium 1' (Bestiary) / rendezte: Kruppa Noémi
Életünk során, időnk legnagyobb részében valamilyen társadalmi konvencióhoz, íratlan szabályhoz alkalmazkodunk. De vajon valóban jó hatással volt ránk a civilizáció, vagy nem vezetett máshoz, mint önmegjátszáshoz, szorongáshoz és igazi énünk visszafolytásához?

Agapé 22’ (Agape) / rendezte: Bánovits Ottó
A film a mai Magyarország tanyasi életével foglalkozik, azon utolsó helyekkel és emberekkel, akik életében „megállt az idő". A film két szereplője életük mindennapjait szótlan rutinban töltik. A férfi szürreális hallucinációja folyamán találkozik a „keresztkészítő mesterrel".

A paradicsom 13' (The Paradise) / rendezte: Bán Attila
A férfi, a nő és a növény. Meg azok az átkozott gyerekek.

Betonzaj 30’ (Concrete Noise) / Kovács István

Dia külvárosi telepen él, anyjával és öccsével. Álma az, hogy profi kick-box harcosként Németországban versenyezzen, hogy elég pénzt tudjon keresni. Ehhez azonban meg kell nyernie egy bajnokságot.

 

Még egy közérdekű információ: jegyeket a Toldi mozi honlapján, bérleteket pedig a Daazo honlapján találtok! De bérletet nyerni is tudtok - fotózzatok be a városban FRISS feliratokat és posztoljátok a FB falatokra #FrissHus hashtaggel, hadd lássuk mi is!

A cikk borítófotója Csoma Sándor A telep című rövidfilmjéből van.