Friss Hús 3.0 - Magyar versenyfilmek 2.

Folytatjuk tovább a fesztivál versenyprogramjának részletes ismertetését, ezúttal a kettes számú magyar filmes szekció kisfilmjei vannak soron. A Friss Hús összes szekciójába (6 magyar és 3 nemzetközi) bekerült idén legalább 1 animációs film is, ezek közül a legjobb, külön díjazásban fog részesülni a fesztivál végén.

Suadade (rendezte: Fazekas Gyöngyi)

 

 **Magyar versenyfilmek 2. március 25. 21.00,  március 28. 15.00**

Saudade 11' / rendezte: Fazekas Gyöngyi
Egy nő felhívja külföldön élő húgát: melyikük örökölje gyerekkori hintájukat? A saudade portugál szó, más nyelvben nem fellelhető. Jelentése: nosztalgikus, fájdalmas vágy valaki vagy valami után, akit vagy amit szeretsz, de már elvesztettél.

Egy nap kezdete 20' (The Beginning of a Day) / Teszler Tamás
„Szürke város, szürke emberek, szürke mindennapok. Félúton fény és sötétség között. Egy ember munkába indul, de hová tart?”

Maradék 14' (Leftover) / rendezte Szabó Sarolta és Bánóczki Tibor
Mit jelent a mai társadalmunkban, ha valaki egyedül eszik? Ez a rövidfilm – hat különböző életet bemutatva – erre a kérdésre keresi a választ. Ételek és emberi kapcsolatok maradványai.

Visszajöttem volna 16' (I Would Have Come Back) / rendezte: Besenyei Zsuzsanna
Egy kora nyári hajnalon egy fiú visszatér. Ugyanezen a reggelen egy kakast elajándékoznak. Talán új életek kezdődnek. Van-e lehetőség a változásra, vagy van, ami eleve elrendeltetett?

Az őz meg ott rohad lent 18' (And the Fawn is Rotting Down There) / rendezte: Brauner Máté

Laci, a taxis, unokaöccsével hazafelé tart, hogy együtt ünnepeljék meg a fiú felköltözését a nagyvárosba. A vacsora után, Laci felesége egyre kihívóbban viselkedik a fiúval, mire a taxis zavarában lemenekül a kocsijához. Visszasomfordálva eszmél rá, hogy sietségében bent hagyta a kulcsot és kizárta magát.

Az első magyar szekció filmjeit erre találod! A cikk borítófotója Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta Maradék című animációs filmjéből van. A fesztivál március 25-én startol a Toldi moziban!