Fesztiválsikerek a Daazon - Körforgalom

Nincs is annál szerencsésebb rendező, mint aki nemzetközi fesztiválok listáján tudhatja a kemény munkával és energiával leforgatott rövidfilmjét. Minden filmszakmabeli tisztában van azzal, hogy leforgatni a filmet egy dolog, az igazi hajsza csak ezután következik. Ekkor veszi kezdetét a végtelen papírmunkával és határidőkkel teletűzdelt bonyolult nevezési időszak, melyet izzasztó várakozás és idegesség követ, és amit végül szerencsés esetben a fesztiválra való bejutásnak köszönhető, kitörő boldogság zár le.

Kiskarácsony alkalmából egy újabb fesztiválsikert hoztunk a kultúrára éhes !!444!!! olvasóinak, ezúttal Nagypál Orsi Körforgalom című filmjét mutatjuk be, melyet teljes egészében Szarajevóban forgatott a fiatal rendező, a Sarajevo City of Film workshop keretei között.

A drámaian komikus történetben a középkorú Mirko életébe nyerünk betekintést, akit korai kapuzárási pánikba hajszol rossz házassága és monoton gyári munkája. Nagyon úgy tűnik  hogy nem is lesz belőle kiút, egy piaci lángos-zabáló kiskirály azonban örökre megváltoztatja az életét, amikor egy GPS-t sóz rá a mélabús férfira. A navigációs kütyü búgó hangja és a magányos Mirko meghitt kapcsolatba kerülnek egymással, amely kizökkenti a férfit a zátonyra futott életéből.

A Körforgalom fesztivállistája:

2012 - Sarajevo Filmfesztivál (Legjobb Rövidfilm díja - Atlantic Group díj)

2013 - Vilnius Nemzetközi Filmfesztivál

2013 - BIHFF, New York

2013 - Szófia Nemzetközi Filmfesztivál, Bulgária (bemutató)

2013 - GoEast Filmfesztivál, Wiesbaden

2013 - Transsylvania Nemzetközi Filmfesztivál, Cluj

2013 - Mediterrán Rövidfilmek Fesztiválja, Tangier, Marokkó (versenyben)

2013 - Friss Hús Rövidfilm Fesztivál, Budapest (versenyben)

2013 - BUSHO (versenyben)

2013 - Bogazici Nemzetközi Filmfesztivál, Isztambul

2014 - Mediawave

2014 - Sedicorto Filmfesztivál, Forli

 

Rövidfilmekben gazdag és kellemes ünnepeket kíván a Daazo csapata!